За нас

Здравейте, казвам се Филип Христов. Роден съм през 1976 год. зодия телец, обичам истинските и живи неща, обичам земята, виното и себеподобните си.

Със семейството ми живеем в гр.Варна, където създаваме и отглеждаме нашите гълъби „villefi“. Членувам в „НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ВАРНЕНСКИ ГЪЛЪБ“.

Развъждането на гълъби е мое хоби още от детска възраст. В началото тези птици ме грабнаха с великолепието и разнообразието на огромният брой породи и тяхната силна привързаност към мястото където са израсли. В последствие осъзнах , че магията на гълъбарството е в създаването и съхраняването на породите.

Нашите гълъби „villefi“ са плод на дългогодишна селекция между породи спортни гълъби от България, Румъния, Сърбия, Малта, Белгия, Холандия, Франция, Англия и Русия.

Идеята да ги пускаме по тържества и церемонии хрумна спонтанно на моята съпруга. Това нейно предложение ме впечатли истински, защото в него проблясва нейната любов към мен, подкрепяйки моето хоби.

От друга страна тази идеята е прекрасна, защото гълъбите със своят най естествен полет сами си осигуряват храна и защитен уютен дом, по лесно от свойте диви събратя.Участието на Бели гълъби в тържества и ритуали е вече традиция в много държави, като Америка,Англия,Германия и дава възможност на много хора да се докоснат до тези съвършенни птици. Тази атракция дава хубаво настроение на всички участници и гости.Гълъбите притежават силата да ни откъснат от сивото, еднообразно и изкуствено ежедневие за да почувстваме вдъхновението на живота лъхащо от техният нежен и устремен полет.

За нас гълъбите не са само символ на свобода, чистота, сила, любов и вярност, а нещо истинско и живо „частица природа“. Гълъбите са образно казано светилище, от което лъха покой и хармония, давайки ни сила да продължим напред …